Bel ons:

Individuele gesprekscoaching

Onder begeleiding van onze experts sla je een verdiepingsslag op het gebied van zakelijke gespreksvoering. Bekijk de prijslijst hier.

Individuele gesprekscoaching op maat

Wil jij je zakelijke gespreksvaardigheden verbeteren? Wil je een belangrijk gesprek grondig voorbereiden? Je technieken aanscherpen om je impact te vergroten? Of je communicatie in lastige situaties tot in de diepte analyseren? Dan is onze individuele gesprekscoaching precies wat je zoekt.

Onder begeleiding van een ervaren coach werk je aan jouw persoonlijke uitdagingen – van luistervaardigheden en vraagtechnieken tot aan de finesses van non-verbale communicatie. We putten uit een uitgebreide kennisbank om de sessies te personaliseren.

Zo krijgen jouw gespreksvaardigheden een boost die een blijvend effect zal hebben op je professionele leven.

Basis

Boek resultaten op korte termijn
400,- per sessie (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 3-6 sessies van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek

Premium

Investeer in je duurzame ontwikkeling
350,- per sessie (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 7-12 sessies van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek
POPULAIR

Jaarabonnement

Onderhoud je skills op maandelijkse basis
300,- per maand (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 1 maandelijkse sessie van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek

JE GESPREKSVAARDIGHEDEN VERDIEPEN

Hoeveel gesprekken je tijdens je loopbaan ook gevoerd hebt: er is altijd ruimte voor verbetering. Elk gesprek vereist een frisse aanpak. Steeds opnieuw moet je de balans vinden tussen een gestructureerde gespreksopbouw en het vermogen om flexibel te reageren.

De structuur vind je in de voorbereiding van je gesprek. Je kunt telkens dezelfde methoden gebruiken om je doelgroep te analyseren, je doelstellingen te formuleren en een je boodschap te structureren. Van deze stabiele basis hoef je zelden af te wijken.

De flexibiliteit komt van pas in onverwachte situaties waaraan je jezelf moet kunnen aanpassen. Soms word je verrast en ben je aangewezen op je improvisatievermogen. Hoe onaangenaam deze situaties ook mogen zijn: ze bieden je de kans om af te wijken van je script, te werken aan de relatie en soms zelfs een veel positiever resultaat te bereiken.

Drie tips om de diepte in te gaan

De meeste mensen draaien hun hand niet om voor een alledaags gesprekje, maar zakelijke gespreksvoering vereist vakmanschap. Je moet jezelf zorgvuldig voorbereiden, de juiste technieken toepassen en gedurende de volledige interactie gefocust blijven. Hieronder geven we je drie praktische tips om je gesprekken diepgaander en doeltreffender te maken.

1. Gebruik de theorie om jezelf te analyseren

Als je wilt werken aan je eigen ontwikkeling, is het waardevol om je communicatiestijl te analyseren. Daarbij kun je de theorie als spiegel gebruiken. Analyseer je stijl aan de hand van bijvoorbeeld het DISC-model. Dat helpt je om je krachten en verbeterpunten te identificeren. Zo kun je gericht werken aan jezelf om je zakelijke interacties te verbeteren.

2. Bereid elk gesprek grondig voor

Een goede voorbereiding is cruciaal voor een succesvol zakelijk gesprek. Denk dus na over het doel van het gesprek, de belangrijkste punten die je wilt bespreken en de belangen, vragen en eventuele tegenwerpingen van je gesprekspartner. Een grondige voorbereiding stelt je in staat zelfverzekerd het gesprek aan te gaan en ontspannen te reageren op wat zich voordoet.

3. Oefen met praktijksituaties

De beste manier om je gespreksvaardigheden te ontwikkelen is door ze te oefenen. Dat kun je in de praktijk doen, maar ook met behulp van casussen die op praktijksituaties gebaseerd zijn. Door gesprekssituaties na te bootsen kun je experimenteren met verschillende benaderingen, feedback krijgen en je skills in een veilige omgeving verfijnen.

Individuele gesprekscoaching: hoe kunnen we jou helpen?

Wil jij jezelf ontwikkelen om het maximale resultaat uit elke gesprekssituatie te halen? Met de bovenstaande tips kun je de eerste stap zetten, maar er is intensieve begeleiding voor nodig om je deze vaardigheden eigen te maken. De Gesprekacademie kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×